ייתכן שהמאכל האהוב עליכם עמוס בשומן, מלח וסוכר אולם אין זה אומר שעליכם לוותר עליהם.
לפניכם כמה רעיונות לתחליפים בריאים יותר שלא יפגעו בטעם המזונות האהובים עליכם:
• תבלו את המזון בתבלינים ועשבי תיבול במקום במלח.
• במקום לטגן בשמן או חמאה, טגנו את המזונות במעט יין, מיץ פרי מדולל, או מרק עוף דל במלח.
• לאדות דגים או עוף ללא העור במים או במרק עוף דל במלח, במקום לטגן אותם.
• להשתמש בחלקים רזים יותר של בשר בקר ועוף. להסיר את השומנים הנראים.
• להחליף את הגבינות עתירות השומן בגבינות רזות יותר.
• להשתמש בחלב דל שומן, או 0% שומן, במקום בחלב עם אחוזי שומן גבוהים יותר.
• מידי פעם להחליף את מקור החלבונים בארוחה; לדוגמה, לאכול קטניות ושעועית במקום בשר.
• לתיבול הסלטים להשתמש בשמן זית או בשמן קנולה.
שתפו, עקבו אחרינו וסמנו לייק: