אם אתם, או ילדכם, סובלים מרגישות ללקטוז (אי סבילות ללקטוז), ייתכן שאינכם צריכים לוותר לחלוטין על שתיית חלב ואכילת מוצרי חלב.
המלצות לרגישים ללקטוז המתקשים לוותר על חלב ומוצריו:
• השתדלו לצרוך כמויות קטנות של מזון המכיל לקטוז. במידה שעברתם את האכילה בשלום – העלו בהדרגה את הכמות.
• המעיט בצריכת חלב ומוצרי חלב ללא שומן או דלי שומן – השומן מאט את תהליך העיכול (עם זאת לא להגזים במוצרי חלב עתירי שומן שעלולים לפגוע בבריאות!)
• נסו לאכול יוגורט ביו המכילים חיידקים מועילים המסייעים לעיכול הלקטוז.
אם אתם נמנעים לחלוטין מצריכת חלב ומוצרי חלב – אכלו מזונות עשירים בסידן, כולל ירקות בעלי עלים ירוקים כהים, ולחמים ודגני בוקר מועשרים בסידן.
שתפו, עקבו אחרינו וסמנו לייק: