מיתוס מספר 1: הרעלת מזון היא לא דבר נורא כל כך. צריך רק להיות זהיר יותר וזה יעבור בתוך יום או יומיים.
עובדה: רבים אינם יודעים זאת, אך הרעלות מזון מסוימות עלולות לגרום לבעיות בריאותיות בטווח הארוך. כ-3,000 איש מתים בארה"ב מידי שנה כתוצאה מהרעלת מזון.
מיתוס מספר 2: זה בסדר להפשיר את הבשר מחוץ למקרר. כיוון שהבשר הוא קפוא מלכתחילה לא קיימת בעיית חיידקים.
עובדה: החיידקים מתרבים בטמפרטורת החדר. מסיבה זו הפשרת בשר מחוץ למקרר היא לא הדרך הנכונה להיפטר מחיידקים.
מיתוס מספר 3: בעת ניקוי המטבח אני נוטה להשתמש הרבה באקונומיקה. יותר אקונומיקה גורמת להשמדת יותר חיידקים כך שזה בטוח יותר למשפחתי.
עובדה: אין שום יתרון בשימוש בהרבה אקונומיקה. מומלץ למהול את האקונומיקה במים: כפית אקונומיקה בליטר מים.
מיתוס מספר 4: כדי להיפטר מהחיידקים בבשר ובדגים יש לשטוף אותם במים.
עובדה: ההפיך הוא הנכון – שטיפה של בשר בקר, עוף או דגים במים גורמת להתזת הנוזלים בבשר לכיור ולמשטחים ולהגברת הסיכון להרעלת מזון.
מיתוס מספר 5: כאשר מקלפים ירקות ופירות אין צורך לשטוף אותם.
עובדה: קילוף ירקות ופירות עלול לגרום לנדידה של החיידקים מן הקליפה לתוך הירק או הפרי. מסיבה זו חשוב לשטוף ירקות ופירות אפילו אם מקלפים אותם.
מיתוס מספר 6: יש להשאיר אוכל שחומם במיקרוגל לצינון רק כדי לוודא שלא נקבל כוויה.
עובדה: כאשר משאירים את המזון שחומם במיקרוגל למשך מספר דקות בחוץ מאפשרים לאזורים הקרים יותר במזון לספוג את החום מהאזורים החמים – בדרך זו המזון מתבשל באופן מלא והסיכון לחיידקים קטן.
מיתוס מספר 7: אפשר לאכול שאריות מזון, אלא אם כן נודף מהם ריח רע.
עובדה: החיידקים שגורמים להרעלת מזון אינם משפיעים על המראה, הריח, או על טעם המזון.
מיתוס מספר 8: כאשר המאכל מתבשל לגמרי כל החיידקים חוסלו ואין חשש להרעלת מזון.
עובדה: הסיכון להתפתחות חיידקים למעשה גדל לאחר הבישול – הירידה בטמפרטורה מאפשרת לחיידקים להתרבות. למניעת הסיכון להרעלת מזון חשוב לשמור על המזון בחום המתאים.
מיתוס מספר 9: תחמיצים (מרינדות) הם חומציים ומשמידים חיידקים ולכן אפשר להשרות מזון בתחמיץ מחוץ למקרר.
עובדה: חיידקים מתרבים במהירות רבה בטמפרטורת החדר – אפילו בסביבה חומצית. מומלץ לשים במקרר מזון המושרה בתחמיץ.
מיתוס מספר 10: לשמירה מיטבית על בטיחות המזון מומלץ לרחוץ את הפירות והירקות בסבון.
עובדה: לא מומלץ לשטוף את הפירות והירקות בסבון. הסבון עלול לחדור לפרי והוא אינו בטוח לאכילה. שטיפת פירות וירקות במים נקיים וזורמים היא הדרך הטובה ביותר להיפטר מחיידקים ולשמור על בטיחות המזון.