אל תתפתו לשמועות ולפרסומות המזהירות מפני הסכנה הכרוכה באכילת פחמימות.
פחמימות הן מרכיב חשוב בדיאטה בריאה – הן מספקות לגוף דלק לו הוא זקוק לביצוע פעילות גופנית ולתפקוד תקין של האברים. אולם חשוב לזכור שלפחמימות מסוימות יש יתרון שמומלץ לנצל.
התחילו את היום עם דגנים מלאים. נסו את דייסת שיבולת שועל הוותיקה והטובה, או לכו על דגני בוקר שבראש רשימת המרכיבים שלהם מופיעים דגנים מלאים.
השתמשו בלחם מחיטה מלאה. חפשו לחמים שבראש רשימת המרכיבים בהם מופיעות המילים הבאות: "חיטה מלאה", "שיפון מלא" או כל דגן מלא אחר – בחירה טובה יותר יכולה להיות לחם שעשוי מ-100% חיטה מלאה.
וותרו על תפוחי אדמה. נסו במקומם אורז מלא, גריסים מלאים, פסטה מחיטה מלאה, בורגול ועוד.
העדיפו לאכול פירות בשלמותם במקום לשתות מיצי פירות. בתפוז יש פי שניים סיבים תזונתיים ומחצית מהסוכר בהשוואה לכוס מיץ תפוזים.
הביאו את השעועית. שעועית היא מקור מצוין לסיבים תזונתיים ולחלבונים. בנוסף היא מכילה פחמימות שנספגות באטיות ולכן לא גורמות לעלייה חדה של סוכר בדם.