זמני אחסון המזונות במקרר ובמקפיא המפורטים בטבלה שלמטה ימנעו את קלקול המזון, או את היותו מסוכן לאכילה.
זמני אחסון מומלצים למקרר ולמקפיא
קטגוריה | מזון | מקרר(טמפ. שווה או נמוכה מ-4.4 מעלות צלזיוס) |
מקפיא (טמפ. שווה או נמוכה מ-17.8- מעלות צלזיוס) |
סלטים | ביצים,עוף,הודו,טונה, מקרוני | 5-3 ימים | לא יוצאים טוב בהקפאה |
נקניקיות | אריזה פתוחה אריזה סגורה |
שבוע שבועיים |
2-1 חודשים 2-1 חודשים |
נקניקים | עוף, הודו, בשר בקר | 2-1 ימים | 2-1 חודשים |
בשר טחון | עוף,הודו,בקר,מעורב | 2-1 ימים | 4-3 חודשי |
בשר בקר נא | 5-3 ימים | 12-6 חודשים | |
בשר עוף נא | עוף/הודו שלם עוף/הודו חתוך |
2-1 ימים 2-1 ימים |
שנה 9 חודשים |
מרקים | ירקות, או בתוספת בשר | 4-3 ימים | 3-2 חודשים |
שאריות | בשר בקר/עוף מבושל נגטס או קציצות פיצה |
4-3 ימים 4-3 ימים 4-3 ימים |
6-2 חודשים 3-1 חודשים 2-1 חודשים |
ביצים | עם קליפהחלבונים חלמונים ביצה קשה |
5-3 שבועות2-4 2-4 שבוע |
לא להקפיא. במקום זאת לטרוף יחד את החלמונים והחלבונים ולהקפיא.שנה לא יוצאים טוב בהקפאה לא להקפיא |
תבשילי קדרה (עם ביצים) |
4-3 ימים | 3-2 חודשים | |
פשטידות | 4-3 ימים | 2-1 חודשים |
שתפו, עקבו אחרינו וסמנו לייק: