הסיכון לאשפוז או למוות כתוצאה ממחלות לב קטן ב-32% בקרב צמחונים בהשוואה לאלו האוכלים בשר ודגים. כך על פי מחקר חדש שפורסם בינואר 2013 ב- American Journal of Clinical Nutrition.
במחקר השתתפו כ-45,000 איש, 34% מהם היו צמחונים. המשתתפים הצטרפו למחקר בשנת 1990 ומלאו שאלונים הנוגעים לבריאותם ואורח חייהם. השאלונים כללו שאלות מפורטות על דיאטה, פעילות גופנית וגורמים אחרים המשפיעים על הבריאות, כמו עישון ושתיית אלכוהול.
החוקרים עקבו אחר המשתתפים עד לשנת 2009. במחקר נמצא כי בהשוואה לאוכלי הבשר והדגים, לצמחונים היו ערכים נמוכים יותר של לחץ דם וכולסטרול והם כפי הנראה הסיבות העיקריות לסיכון המופחת יותר של אוכלוסייה זו ללקות במחלות לב.
לדברי החוקרים, מחקר זה מחזק תוצאות דומות של מחקרים בעבר שהראו את חשיבות הדיאטה הצמחונית במניעת מחלות לב.
שתפו, עקבו אחרינו וסמנו לייק: