תקופת ההיריון משפיעה על המערכת החיסונית ומסיבה זו האם והעובר רגישים יותר לווירוסים, חיידקים וטפילים מחוללי מחלות. אפילו אם האישה ההרה אינה חשה בכל שינוי במצבה, וירוסים וחיידקים שונים עלולים להיות מועברים לעובר ולגרום לבעיות בריאותיות חמורות.
הרשימה הבאה נועדה להבטיח שהמזון אותו אוכלת האישה ההרה לא יגרום לנזק לה ו/או לעוברה. מומלץ להצטייד במד-טמפרטורה לבישול.
מה לא לאכול | הסיבה | מה במקום |
גבינות רכות שעשויות מחלב בלתי מפוסטר כולל גבינות ברי, פטה, קממבר או רוקפור. |
עלולים להכיל חיידקי אי-קולי | לאכול גבינות קשות כמו צ'דר, גבינה שוויצרית, אור. לבדוק את התווית על מנת לוודא שהגבינה עשויה מחלב מפוסטר |
בצק לא אפוי, בלילה לעוגה | עלולים להכיל סלמונלה | לאפות את הבצק והבלילה. לא ללקק את המרית! |
דגים מסוימים כמו דג החרב, מקרל (קוליס) ועוד |
מכילים כמות גדולה של כספית |
לאכול כ-340 גרם דגים בשבוע שמכילים רמות נמוכות של כספית כמו סלמון, זהבון, שמפנון או שרימפס. להגביל את צריכת טונה אלברקוק למקסימום 170 גרם בשבוע. |
סושי | עלול לכלול חיידקים ו/או טפילים | דגים מבושלים בטמפ' של 62 מעלות צלזיוס |
מיץ או סיידר שלא עבר פסטור (כולל מיץ סחוט טרי) |
עלול להכיל חיידקי אי-קולי | לשתות מיצים שעברו פסטור. את המיץ או הסיידר הלא מפוסטר להביא לנקודת רתיחה, להרתיח למשך דקה אחת לפחות ואז לשתות. |
חלב לא מפוסטר | עלול להכיל חיידקים כמו אי-קולי, סלמונלה, ליסטריה, או קמפילובקטר |
לשתות חלב מפוסטר בלבד. |
נבטים טריים, או שלא התבשלו כהלכה (נבטי אלפלפה, שעועית, ועוד) |
עלולים להכיל חיידקי אי-קולי או סלמונלה |
לבשל היטב את הנבטים |
להיות זהיר במזונות הבאים | הסיבה | מה במקום |
נקניקים, נקניקיות, בשר מעובד |
עלולים להכיל חיידקי ליסטרה | גם אם בתוויות מצוין שהבשר עבר תהליך בישול. לפני האכילה יש להרתיח את הבשר או לאפות בטמפ' של 70 מעלות צלזיוס. |
ביצים ומזונות המכילים ביצים |
ביצים שלא בושלו כהלכה עלולות להכיל סלמונלה |
לבשל את הביצים עד להתקשות החלמון. יש לבשל מאכלים המכילים ביצים בטמפ' של 70 מעלות צלזיוס לפחות. |
דגים | עלולים להכיל טפילים ו/או חיידקים |
יש לבשל דגים בטמפ' של 62 מעלות צלזיוס לפחות. |
גלידה בהכנה ביתית | גלידה ביתית עלולה להכיל ביצים לא מבושלות ומכאן הסיכון לסלמונלה |
כאשר מוסיפים את הביצה לתערובת הנוזלים יש להביא את הכל לרתיחה לפני הכנת השלבים האחרים. |
בשר בקר מכל הסוגים | בשר בקר שאינו מבושל כהלכה עלול להכיל חיידקי ליסטריה. |
לבשל את הבשר מכל הסוגים בטמפ' של 62 מעלות צלזיוס. בשר טחון יש לבשל בטמפ' של 70 מעלות צלזיוס. |
בשר עוף | בשר עוף שלא בושל כהלכה עלולי להכיל חיידקים כמו קמפילובטקר וסלמונלה. |
לבשל את העוף בטמפ' של 74 מעלות צלזיוס. |
שתפו, עקבו אחרינו וסמנו לייק: