תזונה נכונה עשויה לשפר את בריאות העין ולמנוע מחלות עיניים בעתיד.
לקידום בריאות העין ממליצה האקדמיה האמריקאית לתזונה ודיאטה על אכילת המזונות הבאים:
- כרוב עלים (באנגלית: kale). מגן מפני נזקי השמש, קטרקט וניוון הרשתית.
- בטטות. הבטטה עשירה בבטא קרוטן ועשויה להפחית את הסיכון לניוון הרשתית.
- תותים. עשירים בויטמין C ועשויים להפחית את הסיכון לקטרקט.
- דג סלמון. עשיר בחומצת שומן מסוג אומגה-3 המקלה על "עין יבשה" ומפחיתה את הסיכון לניוון הרשתית.
- תה ירוק. עשיר מאוד בנוגדי-חמצון (אנטיאוקסידנטים) ומסייע בהפחתת הסיכון להתפתחות קטרקט ולניוון הרשתית.
שתפו, עקבו אחרינו וסמנו לייק: