מה הקשר בין אלרגיות למדיח כלים?

מה הקשר בין אלרגיות למדיח כלים?

washing-dishes

 

 

במחקר שפורסם ב-23 בפברואר 2015 במהדורה המקוונת של כתב העת Pediatrics נמצא, כי שיעור הילדים שסבלו מאלרגיה היה נמוך יותר באלו שגדלו בבתים בהם לא השתמשו במדיח כלים.

תוצאות המחקר מעניקות משנה תוקף ל"תאוריית ההיגיינה". תיאוריה זו גורסת כי חשיפה מוקדמת למגוון גדול ורחב של חיידקים גורמת לחיזוק המערכת החיסונית ומכאן גם להפחתת הסיכון להתפתחות אלרגיות.

במחקר נתבקשו כ-1,000 הורים לילדים בגילאים 7-8 לדווח על אלרגיות של ילדם, בעבר או בהווה, שכללו אסתמה, אקזמה (גרב – בעברית תקנית), או אלרגיות עונתיות. כמו כן נשאלו ההורים כיצד הם נוהגים לשטוף את הכלים בביתם.

בניתוח התוצאות החוקרים לקחו בחשבון גורמים נוספים שעלולים להשפיע על הסיכון להופעת אלרגיה, כגון מזונות מותססים, הנקה, חשיפה לחיות מחמד ועוד.

הסיכון של הילדים בבתים בהם שטיפת הכלים הייתה ידנית לפתח אלרגיה היה נמוך ב-50% בהשוואה לילדים בהם הכלים נשטפו במדיח. לדוגמה, בקרב ילדים מבתים בהם הכלים נשטפו ידנית נמצא כי 23% סבלו מאקזמה ו-1.7% מאסתמה. מאידך, בילדים בבתים בהם השתמשו במדיח, 38% סבלו מאקזמה ו-7.3% מאסתמה.

לדברי ד"ר סלינה גירר, רופאה מומחית לאלרגיות ילדים, ממצאי המחקר אינם מפתיעים. מחקרים רבים מראים כי חשיפה לחיידקים רבים ומגוונים מפחיתה את הסיכון להתפתחות אלרגיה. תוצאות המחקר הנוכחי הם דוגמה נוספת המוכיחה כי המאמץ שאנו משקיעים ב"טיהור" הסביבה מחיידקים, כמו בשימוש במדיח במקום שטיפה ידנית, מפחיתה את החשיפה הטבעית לחיידקים. בהשוואה לשטיפה במדיח, החשיפה לחיידקים גדולה יותר כאשר שוטפים כלים ידנית, במים בטמפרטורה פושרת, ובסבון שאינו אנטי-בקטריאלי.

המסר החשוב לציבור, לדברי ד"ר גירר, הוא כי יש לשקול את היתרונות הבריאותיים בצמצום החשיפה לחיידקים במטרה להפחית את הסיכון לזיהום, לבין התועלת בחשיפה לחיידקים במטרה להפחית את הסיכון להתפתחות אלרגיה.

 

 

 

שתפו, עקבו אחרינו וסמנו לייק:
Follow by Email
WhatsApp