סלטים ארוזים – קרקע פורייה להתרבות חיידקים

סלטים ארוזים – קרקע פורייה להתרבות חיידקים

סלטים ארוזים – קרקע פורייה להתרבות חיידקים

 

סלטים ארוזים עלולים לעודד התפשטות של חיידקי סלמונלה. כך על פי מחקר שהתפרסם ב-18 בנובמבר 2016 בכתב העת Applied and Environmental Microbiology ב-18 בנובמבר 2016.

החוקרים גילו כי אפילו פגיעה קלה בעלים שבשקיות הסלט משחררת מיצים המעודדים את התפשטות הסלמונלה. מיצים אלו שיפרו את יכולת החיידקים לייצר ביופילמים (קבוצה של תאים שנדבקים אחד לשני על משטח כלשהו) הנצמדים בחוזקה למשטח העלים. עובדה זו מקשה על ניקוי והסרה שלהם מהמשטח.

לדברי מחברת המחקר, פרימרוז פריסטון, פרופסור למיקרוביולוגיה קלינית באוניברסיטת לסטר אנגליה, מרבית העלים נחשפים לסלמונלה עוד בשדה מגורמים כמו חרקים, לשלשת ציפורים וזבל.  סלטים ארוזים מראש נפוצים בחנויות המכולת ובארוחות המוגשות במטוסים, אולם מעט מאוד מחקרים בדקו מה קורה לחיידקי הסלמונלה בשקיות אלו. "המטרה שלנו הייתה לבחון מה קורה לסלמונלה בשקיות הארוזות מראש ולעודד ביצוע של מחקרים עתידיים במטרה להפחית את הצמדות הפתוגן לעלי הסלט… מחקר זה הוא חלק ממחקר מתמשך שאנו עורכים במטרה להפחית את הסיכון לנוכחות והתרבות הסלמונלה בסלטים ארוזים".

שתפו, עקבו אחרינו וסמנו לייק:
Follow by Email
WhatsApp