מחקר שנעשה במבוגרים בריאים מצא כי אכילה של תפוח אחד ביום במשך 4 שבועות הוריד ב-40% את רמות ה-LDL כולסטרול (הכולסטרול "הרע" ). כאשר הכולסטרול הרע מתחמצן, באמצעות קישור לרדיקלים חופשיים, הוא מעודד התפתחות דלקות ועלול לגרום לנזק ברקמה – זוהי תחילתה של התפתחות טרשת עורקים. פרופסור דיסילביו, שעמד בראש צוות החוקרים, טוען כי ההשפעה נוגדת החמצון (אנטי אוקסידנטית) של צריכת תפוחים גדולה משמעותית בהשוואה למחקרים שביצע בעבר בכורכום, תה ירוק ועגבניות.
המחקר הוא חדש ובינתיים מתפרסם ברשת ב- Journal of Functional Foods, בעתיד הוא אמור להתפרסם בגרסה המודפסת של הירחון.
שתפו, עקבו אחרינו וסמנו לייק: