פירות וירקות עלולים להכיל חיידקים רבים המזיקים לבריאות. מסיבה זו חשוב מאוד לרחוץ אותם לפני האכילה – אפילו ירקות ופירות שהסרתם מהם את הקליפה. עצם הקילוף עלול לפזר את החיידקים מהמשטח החיצוני לחלק האכיל של הפרי או הירק.
• אם הבחנתם בחלקים פגומים – חתכו את האזור הפגום.
• לשים את הפירות והירקות תחת מים זורמים. אין להשתמש בשום סבון, אף לא בסבון לשטיפת כלים.
• מומלץ להשתמש במברשת לשפשוף ירקות או פירות קשים, כמו מלפפונים ומילון.
• לאחר השטיפה, נגבו את הירקות והפירות במגבת נייר נקייה.
שתפו, עקבו אחרינו וסמנו לייק: