המומחים לבטיחות במזון מטעם המגזין Consumer Reports ממליצים לנשים הרות להימנע לחלוטין מאכילת טונה. זאת על פי סקירת בטיחותם של מאכלי ים שתתפרסם במהדורת אוקטובר 2014 של המגזין Consumer Reports. המגזין נחשב למגזין צרכנות אמין, ידוע ורב השפעה אשר מבוסס על מחקרי צרכנות ומבחני מוצרים שונים.
בסקירה נותחו רמות הכספית במאכלי ים כפי שהתקבלו מדוחות ארגון המזון והבריאות האמריקאי (FDA). בסקירה זוהו 20 סוגים של מאכלי ים אשר ניתן לצרוך אותם מספר פעמים בשבוע מבלי לחשוש מהחשיפה לכספית. מאכלי ים שרמות הכספית בהם הנמוכות ביותר היו סלמון פראי (טבעי הגדל בים), דג אמנון ושרימפס. מאכלי ים נוספים המכילים כמות קטנה של כספית כוללים דג סול, פורל, דג סנדל ושפמנון.
בהודעה לעיתונות מטעם המגזין נאמר כי שימורי טונה הוא מאכל פופולרי ונפוץ המכיל כספית ולכן יש לעודד נשים הרות להימנע לחלוטין מאכילתו. למרות שילדים ונשים הרות ומיניקות מצויים בסיכון גדול יותר עם החשיפה לכספית, כל אחד עלול להיות בסכנה אם יאכל כמות גדולה של מזון המכיל רמות גבוהות של כספית.
על מבוגרים שצורכים ½ ק"ג ומעלה של מאכלי ים בשבוע להימנע כליל מאכילת דגים עשירים בכספית, כולל מאכלי סושי. לחצו כאן לקבלת מידע נוסף על כספית בדגים.