בסקירת מחקרים שפורסמה במאי 2014 במהדורה המקוונת של כתב העת The American College of Clinical Nutrition נמצא כי צריכת סוכר היא גורם סיכון למחלת לב, ללא קשר לעודף משקל.
חוקרים באוניברסיטת אוטגו שבניו זילנד בצעו סריקת מחקרים שנערכו בשנים 1965-2013. החוקרים השוו בין מספר הפחמימות שמקורן בסוכר לבין פחמימות ממקורות אחרים שצרכו הנבדקים והשפעתם על גורמי הסיכון למחלות לב (יתר לחץ דם ושומנים בדם). בניתוח הנתונים שהתקבלו נמצא כי לצריכת סוכר הייתה השפעה ישירה ומשמעותית על הסיכון למחלות לב, ללא תלות בהשפעתה על המשקל.
לדברי החוקרים מחקרים קודמים הראו כי אין כל הבדל בהשפעה הבריאותית של דיאטה עשירה בסוכר לדיאטה דלה בסוכר כאשר הכמות הכוללת של אנרגיה ופחמימות היא זהה. עם זאת, בתוצאות סריקת המחקרים הנוכחית נמצא כי לפחמימות שמקורן בסוכר השפעה משמעותית על רמות השומנים ולחץ הדם. מכאן סביר להניח שהגוף מתמודד עם סוכר באופן שונה בהשוואה לפחמימות אחרות.
השפעה משמעותית יותר של צריכת סוכר על הסיכון למחלות לב נמצאה כאשר השמיטו את המחקרים שמומנו על ידי תעשיות המזון. עובדה זו מקשה על חברות מזון שונות הטוענות לצריכה חופשית ונטולת סיכון של סוכר.
לדברי החוקרים, יש צורך במחקרים מבוקרים ארוכי טווח לבחינת ההשפעה של צריכת סוכר על גורמי סיכון למחלות לב ולבעיות בריאותיות אחרות.