סובלים מסוכרת? אכלו פירות שלמים

סובלים מסוכרת? אכלו פירות שלמים

wholefruits_diabetes

 

אכילת פירות שלמים, בעיקר אוכמניות, ענבים ותפוחים, הייתה קשורה משמעותית לסיכון נמוך יותר לסוכרת מסוג 2. כך עולה ממחקר חדש שנערך באוניברסיטת הרווארד בארה"ב. המחקר פורסם במהדורה המקוונת של ה- British Medical Journal  ב-29 באוגוסט 2013.

זהו המחקר הראשון מסוגו שבדק השפעות של פירות בודדים כאמצעי למניעת סוכרת מסוג 2.

החוקרים בדקו נתונים שהתקבלו ממחקרים ארוכי טווח (1984-2008) של 187,382 משתתפים. משתתפים שדיווחו על סוכרת, מחלות סרטניות ומחלות לב לא נכללו במחקר. מבין המשתתפים 12,198 (6.5%) פיתחו סוכרת במהלך המחקר.

החוקרים בחנו את צריכת הפירות הכוללת וצריכת פירות בודדים שכללו: ענבים, אפרסקים, משמשים, שזיפים, בננות, מילון, תפוחים, אגסים, תפוזים, אשכוליות, תותים ואוכמניות. כמו כן, נבחנה גם צריכה של מיצי פרי שונים.

תוצאות המחקר הראו שמשתתפים שאכלו לפחות שתי מנות לשבוע של פירות שלמים – בעיקר אוכמניות, ענבים ותפוחים – הפחיתו ב-23% את הסיכון לסוכרת מסוג 2, בהשוואה לאלו שאכלו פחות ממנת פרי אחת לחודש. מאידך, אלו שצרכו מנה אחת או יותר של מיצי פירות מידי יום, הגבירו את הסיכון ב-21%. נמצא כי החלפת שלוש מנות של מיצי פרי בשבוע, לשלוש מנות של פרי מלא, תביא להפחתה של 7% בסיכון לחלות בסוכרת מסוג 2.

במחקר לא נמצא קשר בין סוכרת מסוג 2 למדד הגליקמי (נתון המראה את מידת ההשפעה של צריכת פחמימות על רמות הסוכר בדם). עם זאת, לדברי החוקרים, המדד הגליקמי הגבוה של מיצי פירות – שהמעבר שלהם במערכת העיכול מהיר יותר בהשוואה לפירות שלמים שעשירים בסיבים תזונתיים – עשוי להסביר את הקשר הישיר בין צריכת מיצי פרי לבין הגברת הסיכון לסוכרת מסוג 2.

החוקרים משערים כי ההשפעות המיטיבות של פירות בודדים מסוימים עשויה להיגרם כתוצאה מרכיב ספציפי. לדוגמה, מחקרים קודמים מצאו קשר בין אנתוציאנינים, המצויים בענבים ואוכמניות, לבין סיכון מופחת למחלות לב. דרושים מחקרים נוספים על מנת לקבוע אילו מרכיבים בפירות מסוימים משפיעים על הפחתת הסיכון לסוכרת מסוג 2.

 

 

 

 

שתפו, עקבו אחרינו וסמנו לייק:
Follow by Email
WhatsApp