בדיקה שהתבצעה ב- 446 מרכיבים במטרה לבחון את יכולתם לחזק את המערכת החיסונית, נמצאו שני מרכיבים שבלטו במיוחד: רזברטרול (reservatole) שנמצא בענבים אדומים ומרכיב המכונה פטרוסטילבן (pterostilbene) שנמצא באוכמניות. תוצאות הבדיקה התפרסמו ב-17 לספטמבר 2013 ב- Molecular Nutrition and Food Research.
שני המרכיבים, המכונים סטילבנואידים (stilbenoids), מיוצרים בצמחים במטרה להילחם בזיהומים. המחקר מצא כי לשילוב מרכיבים אלו עם ויטמין D השפעה ביולוגית משמעותית יותר, בהשוואה להשפעה של כל אחד מהם בנפרד.
מחקרים רבים בוצעו בעבר ברזרבטול, המצוי בענבים אדומים, במטרה להוכיח את תרומתו לשיפור בריאות הלב, וליכולתו להילחם במחלות סרטניות ובזיהומים. מחקר זה הוא הראשון להוכיח כי השפעת רזרבטול בתוספת ויטמין D על חיזוק המערכת החיסונית הייתה משמעותית גדולה יותר, בהשוואה לרזרבטול לבדו.
החוקרים מדגישים כי הניסוי נערך בתרביות תאים בתנאי מעבדה, ומסיבה זו הוא אינו מוכיח שצריכה של מזון עשיר במרכיבים אלו יביא לתוצאה דומה. מאידך, טוענים החוקרים, הממצאים מדגישים שוב שבמזונות מסוימים טמון פוטנציאל רב לחיזוק המערכת החיסונית בבני אדם.