חידון בטיחות במזון 1

חידון בטיחות במזון 1

[ad#חידון בטיחות במזון]

1. אם נגעת בבשר בקר או עוף לא מבושל עליך:
א. לרחוץ ידיים בסבון ובמים חמים.
ב. לנגב את הידיים במגבת נייר.
ג. לנגב את הידיים במגבת רחצה/מטבח.

 

2. אפשר לאכול בצק לא אפוי המכיל ביצים.
א. נכון
ב. לא נכון

 

3. הדרך הטובה ביותר להפשיר בשר קפוא היא:
א. לשים אותו על השיש למספר שעות.
ב. לשים במקרר למשך הלילה.
ג. להפשיר במיקרוגל.

 

4. במסיבה, פיקניק או ארוחה משפחתית ניתן להשאיר את האוכל על השולחן למשך:
א. לא יותר משעתיים.
ב. לא יותר מ-6 שעות
ג. לא יותר מ-3 שעות.

 

5. אם ארזת מזון שהוצא מן המקרר לפיקניק או לארוחה, המזון יהיה אכיל למשך מספר שעות בתנאי ש:
א. המזון מקורר בצידנית
ב. הוספת לצידנית חתיכת קרח
ג. המזון הוצא מן המקפיא
ד. כל התשובות נכונות

 

6. יש לרחוץ פירות וירקות תחת זרם מים קרים לפני האכילה.
א. נכון
ב. לא נכון

 

7. לאחר שהאורחים הלכו נותר סלט תפוחי אדמה על השולחן. לא ידוע לך מתי הוא הוצא מן המקרר, מה תעשה?
א. תשים אותו מיד חזרה במקרר.
ב. תטעם את הסלט לוודא שאינו מקולקל.
ג. תשליך את הסלט לפח.

 

תשובות

שתפו, עקבו אחרינו וסמנו לייק:
Follow by Email
WhatsApp