דו"ח מבקר המדינה שפורסם בשנת 2008 מצא כי חמישית מהילדים בישראל סובלים מהשמנת יתר ובישראל לא קיימת מדיניות לאומית לטיפול ולמניעה של ההשמנה.
ממסמכים של משרד הבריאות עולה כי ילדים הסובלים מהשמנת יתר עלולים לפתח מחלות כמו לחץ דם גבוה, כולסטרול גבוה וסכרת מסוג 2. כמו כן, יש להם סיכון מוגבר למחלות לב השכיחות בקרב מבוגרים הסובלים מהשמנה. ילדים שמנים גם סובלים מדימוי עצמי נמוך ומבידוד חברתי ועקב כך מדיכאון ומבעיות התנהגות ולמידה.
אחת הדרכים היעילות להתמודד בהשמנה בקרב ילדים ומתבגרים היא באמצעות בדיקת ה-BMI שלהם לאורך השנים, שכן הדבר משמש לגילוי השמנה כבר בתחילתה.
משרד הבריאות לא קבע כי יש לעקוב, באמצעות אנשי מקצוע, במשך כל שנות הלימוד אחר נתוני הגדילה, הגובה והמשקל של ילדים לפי גיל ומין, כדי לגלות מי מועד להשמנה. בבתי הספר ובקופות החולים כמעט שלא נעשות לילדים בדיקות BMI.
חברות המזון מייעדות חלק ניכר ממוצריהן ומפעילות השיווק שלהן לילדים. ממסמכים של משרד הבריאות עולה כי כמעט כל פרסום של מוצרי מזון המיועדים לילדים הן פרסומות למוצרים רווי שומן ועתירי קלוריות, מלחים וסוכרים שערכם התזונתי נמוך כגון חטיפים, ממתקים, משקאות קלים, דגני בוקר ממותקים או "מזון מהיר". מחקרים שנעשו בכמה ארצות בעולם מצביעים על קשר ברור בין פרסום מזון בעל ערך תזונתי נמוך לבין התרחבות תופעת ההשמנה.
בארץ, שלא כמו בכמה מדינות בעולם המערבי, אין הגבלות כלשהן על פרסומות בטלויזיה בענייני מזון המיועדים לילדים.