5 סיבות מדוע לעולם לא לשתות מבקבוק פלסטיק

5 סיבות מדוע לעולם לא לשתות מבקבוק פלסטיק

כולנו מסכימים כי השתייה המומלצת והבריאה ביותר היא מים. אולם, מחקרים מדעיים מצאו כי שתייה מבקבוקי פלסטיק מזיקה לבריאות ולסביבה.

שתייה אקראית מבקבוק פלסטיק לא תהרוס את בריאותך או את כדור הארץ. אולם, להלן 5 סיבות מדוע מומלץ להימנע ככל האפשר משתייה מבקבוקי פלסטיק.

  1. הם עלולים לשחרר כימיקלים מסוכנים למי השתייה.
    כאשר בקבוקי הפלסטיק נחשפים לחום (ברכב חם, בשמש, במיקרוגל, מדיח כלים וכו'), השכבה החיצונית של הבקבוקים עלולה להתפרק. בעת הפירוק משתחרר כימיקל בשם ביספנול (BPS) שעלול לחדור למי השתייה. ד"ר שריל ווטסון, דוקטורט וביוכימאי באוניברסיטת טקסס, שעשה מחקר מקיף על חשיפה אנושית לביספנול, מצא כי ביספנול, אפילו בכמויות זעירות, מחקה את הפעילות של ההורמון אסטרוגן, ובדרך זו עלול לשבש את הפעילות התקינה של המערכת ההורמונלית. מחקרים הראו כי חשיפה לביספנול קשורה למחלות כרוניות כולל סוכרת, אסטמה ומחלות סרטניות שונות. מחקרים שנעשו בבעלי חיים הראו כי חשיפה לביספנול ברחם עלולה לפגוע במוח ובמערכת החיסונית של העובר. השפעות אלו עלולות להיות מועברות גם לדורות הבאים.

 

  1. הכימיקלים בבקבוקי הפלסטיק עלולים להקשות את הכניסה להיריון.
    בסקירה של 91 מחקרים שפורסמו בכתב העת Reproductive Toxicology נמצא כי גברים ונשים עם רמות גבוהות של ביספנול שעברו הפריה חוץ גופית, היו בסיכון נמוך יותר להיריון מוצלח.

 

  1. כימיקלים המשתחררים מבקבוקי הפלסטיק עלולים להעלות את הסיכון למחלות לב וכלי דם.
    מחקר שפורסם בשנת 2012 בכתב העת Circulation מצא כי אנשים שהיו חשופים לרמות גבוהות של ביספנול היו בסיכון מוגבר לחלות במחלות לב. למרות שהמחקר לא הצביע על סיבה ותוצאה, החוקרים סברו כי הסיבה לכך היא הקשר בין חשיפה גבוהה לביספנול לעלייה בלחץ הדם. מחקר קטן שהתפרסם בשנת 2015 בכתב העת Circulation מצא עלייה משמעותית בלחץ הדם מיד זמן קצר לאחר שתייה מבקבוקים שהכילו ביספנול.
    לדברי שילה סתיאנאריאנה, פרופסור עמית למדעי הסביבה והבריאות התעסוקתית באוניברסיטת וושינגטון, ביספנול שנכנס למערכת הדם עלול לחקות את פעילות האסטרוגן. רמות גבוהות של אסטרוגן מגבירות את ייצור החלבון בדם, ומכאן להגדיל את הסיכון לקרישת דם ולסיבוכים כמו מחלות לב ושבץ.

 

  1. מילוי בקבוקי פלסטיק עלול להכיל חיידקים מזיקים.
    בניגוד לבקבוקים העשויים מזכוכית או פלדה, שימוש חוזר בבקבוקי פלסטיק עלול לגרום לסדקים בבקבוק. בסקירת מחקרים שפורסמה בכתב העת Gatsroenterology נמצא שאפילו סדקים זעירים בבקבוק הפלסטיק עלולים להיות קן גידול לחיידקים. לדברי צ'רלס גרבה, פרופסור למיקרוביולוגיה ומדעי הסביבה באוניברסיטת אריזונה, מרבית החיידקים אינם מזיקים, אולם הם עלולים להכיל וירוסים הגורמים לשפעת. רחיצת הבקבוק במים וסבון עשויה להועיל, אולם גם עלולה לגרום לשברים נוספים.

 

  1. בקבוקי פלסטיק מזיקים לסביבה.
    לפלסטיק נדרש מאות שנים, אם בכלל, כדי להתכלות. פלסטיק הוא חומר מלאכותי שמיקרואורגניזמים אינם יודעים לפרק ולכן הוא שורד תקופות ארוכות מאוד. פסולת הפלסטיק אינה נעלמת, היא תישאר כאן עוד שנים רבות, זמן רב אחרינו, וחלק מהפלסטיק יתקיים לנצח. אחת הדרכים לטפל בפסולת הפלסטיק היא מחזור. למעשה ניתן למחזר רק חלק מהפלסטיק המיוצר, חלק מסוגי הפלסטיק אינם מתאימים למחזור או שתהליך המחזור שלהם יקר ולכן לא כלכלי.

 

שתפו, עקבו אחרינו וסמנו לייק:
Follow by Email
WhatsApp