השפעות ארוכות טווח של הרעלת מזון

השפעות ארוכות טווח של הרעלת מזון

 

 

 

 

כשל כלייתי
תסמונת המוליטית-אוראית היא מחלה חריפה המתרחשת בד"כ כתוצאה מדלקת במערכת העיכול. הדלקת גורמת להפרשת רעלנים שהורסים את תאי הדם האדומים ופוגעים בכליות.
התסמונת היא תוצאה של דלקת הנגרמת מסוגים מסוימים של חיידק האי-קולי (E. coli).

חיידקי אי קולי עלולים להימצא במקומות הבאים:
• מזון מקולקל, בעיקר בשר טחון שלא התבשל לגמרי.
• מים מזוהמים
• בעלי חיים הכוללים בעיקר פרות, כבשים ועיזים (ההדבקה היא אפילו במגע בלבד).

דלקת מפרקים כרונית
מספר מצומצם של אנשים שלהם דלקת מהחיידקים שיגלה (Shegella)  או סלמונלה (Salmonella) עלולים לסבול מכאבים במפרקים, גירוי בעיניים וכאבים בהשתנה. מצב זה מכונה דלקת מפרקים תגובתית, עלול להימשך חודשים או שנים  ולהוביל לדלקת מפרקים כרונית קשה מאוד לטיפול. אנשים שלהם דלקת הנגרמת מחיידק הקמפילובקטר (Campylobacter) עלולים לסבול גם הם מתסמינים דומים.

חיידקי שיגלה עלולים להימצא במקומות הבאים:
• מזונות מקולקלים בעיקר סלטים וכריכים שעברו מגע של ידיים רבות וירקות טריים שנדבקו בשדות.
• מים מזוהמים
• הידבקות מאנשים שנושאים את החיידק

חיידקי סלמונלה עלולים להימצא במקומות הבאים:
• מזון מקולקל בעיקר ביצים, עוף, בשר בקר, חלב או מיץ שלא עברו פסטור, ירקות ופירות טריים, תבלינים ופיצוחים.
• בעלי חיים בעיקר ממשפחת הזוחלים (נחשים, צבים, לטאות), צפרדעים, אפרוחים ומזון המיועד לכלבים וחתולים.
• חיידקי קמפילובקטר עלולים להימצא במקומות הבאים:
• בשר עוף לא מבושל, או מבושל חלקית
• חלב לא מפוסטר
• מים מזוהמים

פגיעה במוח ובמערכת העצבים
דלקת הנגרמת מהחיידק ליסטריה (Listeria) עלולה לגרום לדלקת קרום המוח. תינוקות הנדבקים בדלקת קרום המוח עלולים לסבול מנזקים ארוכי טווח הכוללים  פיגור שכלי, התקפים, שיתוק, עיוורון או חרשות.

תסמונת גיליאן בראה (Guilain-Barre') מתרחשת כאשר המערכת החיסונית בגוף תוקפת את מערכת העצבים. המחלה עלולה לגרום לשיתוק זמני שנמשך מספר שבועות. כ-40% מהמקרים מתפרצים כתוצאה מדלקת הנגרמת ע"י החיידק קמפילובקטר.

חיידקי ליסטריה עלולים להימצא במקומות הבאים:
• נקניקים ונקניקיות
• חלב ומוצרי חלב שלא עברו פסטור
• מאכלי ים מעושנים
• נבטים טריים (אלפלפה, נבטי שעועית ועוד)

מוות
בארצות הברית מתים מידי שנה 3,000 איש ממחלות הקשורות בהרעלת מזון.
כ-88% ממקרי המוות הם תוצאה של הידבקות מ-5 סוגי חיידקים: סלמונלה, ליסטריה, קמפילובטר, טוקסופלסמה (Toxoplasma) והווירוס המכונה נורווירוס (Norovirus).

טפילי הטוקסופלסמה עלולים להימצא במקומות הבאים:
• בשרים לא מבושלים, או מבושלים חלקית
• צואת חתולים שנדבקו בחיידק
• מים מזוהמים
• איבר מושתל או תרומת דם של אדם שנדבק בטפיל

נורווירוס עלול להימצא במקומות הבאים:
• מזון בעיקר צדפות, מזון שהוכן ע"י אנשים שנושאים את הווירוס (סלטים, כריכים, עוגיות ועוד)
• כל מזון אחר שבא במגע עם קיא או צואה של אדם שנדבק בווירוס.

 

 

 

 

 

 

שתפו, עקבו אחרינו וסמנו לייק:
Follow by Email
WhatsApp