האקדמיה לתזונה ודיאטה בארצות הברית ממליצה לא לדבוק רק בסוגי הדגנים הפופולריים, אלא לנסות גם את הסוגים הפחות נפוצים:
- קינואה – עשירה בחלבון, מגנזיום וברזל. יכולה לשמש במקום אורז או כתוספת למרקים, סלטים ומאכלי קדרה.
- כוסמת – קלה להכנה ודומה לאורז.
- דוחן – הבישול של דוחן הוא קצר יחסית. ניתן לשלב דוחן בקמח להכנת לחמים, פילאף ותבשילי קדרה.
- בורגול – רך וקל ללעיסה. ניתן להוסיף אותו לסלט טבולה ולמאכלים דומים. הבורגול הוא תוספת בריאה לבצק לאפיית לחם.
- כוסמין – לכוסמין טעם של אגוזים, הוא קל לעיכול ועשיר בחלבון. ניתן להשתמש בו במקום קמח חיטה.
שתפו, עקבו אחרינו וסמנו לייק: