ההערכה כיום היא שכ-14% מאוכלוסיית העולם סובלים באופן קבוע מעצירות. מן המפורסמות הוא שצריכה מספיקה של סיבים תזונתיים היא הסוד לשמירה על יציאות רגילות.
מחקר גדול שפורסם ב-9 למאי 2013 במהדורה המקוונת של ה- American Journal of Gasteroenterology מצא כי שתייה מרובה של נוזלים הייתה הסיבה העיקרית לסיכון הנמוך ביותר לסבול מעצירות.
במחקר השתתפו 8,000 איש (נשים וגברים). המשתתפים נשאלו על אורח החיים שלהם שכלל הרגלי האכילה, פעילות גופנית והרגלי היציאות. במחקר נמצא כי נשים ובעלי השכלה גבוהה נטו יותר לסבול מעצירות.
לא נמצא קשר בין עצירות לבין צריכה של סיבים תזונתיים ופעילות גופנית עצימה. מאידך, אנשים שצרכו את הכמות הנמוכה ביותר של נוזלים מהמזון ומהשתייה – נטו יותר לסבול מעצירות.
לדברי מחבר המחקר אין לבטל את ההמלצות הנהוגות כיום למניעת עצירות. המלצות אלו כוללות דיאטה עשירה בסיבים תזונתיים, פעילות גופנית ושתיית נוזלים, אולם דרושים מחקרים נוספים לברור תפקידם של הסיבים התזונתיים במניעת עצירות.