מאמר שפורסם ב-14 ביולי 2014 בכתב העת של ה- American College of Cardiology מצא כי אנשים השותים 1-2 משקאות אלכוהוליים (או ליקר) ליום, עלולים להימצא בסיכון מוגבר להפרעות קצב מסוכנות.
צוות החוקרים ניתח נתונים שהתקבלו ממעקב בן 12 שנים אחרי 79,000 מבוגרים בגילאים 45-83 שדיווחו על רמות השתייה שלהם. בתקופת המעקב אובחנו למעלה מ-7,200 מקרים של פרפור פרוזדורים בין המשתתפים.
לטענת החוקרים פרפור פרוזדורים הוא קצב פעימות לא סדיר של הלב שעלול להוביל לשבץ ואי-ספיקת לב. לדברי מחברת המחקר, הסיכון לפרפור פרוזדורים מופחת במקרים בהם תדירות השתייה מתפזרת באופן פחות או יותר שווה על פני השבוע, בהשוואה לשתיית כמויות גדולות של אלכוהול בכמה מימי השבוע.
תוצאות המחקר תאמו למחקרים דומים שנעשו בעבר, ששתייה כבדה של אלכוהול – למעלה מ-3 כוסות משקה ליום – הגבירה את הסיכון לפרפור פרוזדורים. גם במקרים בהם שתו המשתתפים כמות גדולה מאוד של אלכוהול בבת אחת (binge drinking) – המוגדרת כשתיית חמש משקאות או יותר בבת אחת – נמצא סיכון דומה.
בשתיית בירה לא נמצא סיכון דומה. החוקרים סוברים כי ההבדל טמון באופן השתייה; את הבירה נוהגים לשתות בד"כ בימי השבוע ואילו שתיית יין וליקר שכיחה יותר ומתרכזת בסופי השבוע.
המחקר החדש מצא כי גם שתייה מתונה של יין או ליקר – משקה 1-3 ליום – היה קשור להגברת הסיכון לפרפור פרוזדורים.
החוקרים גם ניתחו 6 מחקרים קודמים שכללו למעלה מ-12,500 מקרים של פרפור פרוזדורים. בניתוח זה נמצא כי כל תוספת של משקה אלכוהולי כלשהו ליום, העלתה את הסיכון לפרפור פרוזדורים ב-8%.
לדברי ד"ר אוולינה גרייבר, מנהלת מחלקת הלב בביה"ח האוניברסיטאי במנהסאט ניו-יורק, כמה מחקרים שנעשו בעבר הראו כי שתייה מתונה של משקה אלכוהולי על בסיס יומי עשויה דווקא להועיל לבריאות הלב. לאור הממצאים החדשים מומלץ שאנשים הסובלים מגורמי סיכון לפרפור פרוזדורים (יתר-לחץ-דם, סוכרת, גיל והיסטוריה של אי-ספיקת לב ושבץ) יהיו זהירים יותר משום שבמקרים אלו הנזק עלול להיות גדול יותר מהתועלת האפשרית.