גם אם אין לך נטייה לפתח יתר-לחץ-דם כתוצאה מאכילה מופרזת של מלח, ייתכן שאתה גורם נזק לכלי הדם, הלב, הכליות והמוח. כך על פי מחקר חדש שהתפרסם ב-17 במרץ 2015 בכתב העת Journal of the American College of Cardiology.
צריכה רבה של מלח עלולה לפגוע בתפקוד האנדותל (רקמת תאים המרפדת את השטח הפנימי של כלי הדם). תאי האנדותל מעורבים במספר תהליכים הכוללים את מערכת קרישת הדם והמערכת החיסונית. צריכה מופרזת של מלח עלולה גם להגביר את קשיות העורקים.
לדברי אחד ממחברי המחקר, מלח במזון עלול לגרום להיפרטרופיה (הגדלה) של החדר השמאלי של הלב, או ליתר דיוק להגדלה של רקמת השריר בקיר החדר השמאלי, שהוא חדר השאיבה הראשי של הלב. ככל שרקמת השריר מתעבה יותר היא מתקשה לתפקד ולשאוב בעוצמה זהה לזו של לב בריא.
צריכה גבוהה של מלח עלולה להזיק לתפקוד הכליות ואף להשפיע על מערכת העצבים הסימפתטית (מערכת הפועלת לתגובות מידיות באדם במצבי לחץ ומכינה את הגוף למאבק או נסיגה – fight or flight).
לסיכום, גם אם אכילה מופרזת של מלח אינה גורמת לעלייה בלחץ הדם, היא עלולה לגרום לגירוי יתר של תאי העצב הסימפתטים ומכאן לנזק לאברי גוף שונים.