חוקרים מהמרכז לחקר מניעת מחלות באוניברסיטת ייל מצאו עדויות המרמזות, כי הוספת אגוזי מלך לתזונה היומית עשויה להגן מפני סוכרת ומחלות לב בקרב אנשים בסיכון. המחקר התפרסם במהדרות ספטמבר 2013 של כתב העת American College of Nutrition.
לצורך המחקר נבחר מדגים של 46 מבוגרים בגילאים 30-75. לכל המשתתפים היו גורמי סיכון לתסמונת מטבולית (קבוצה של גורמי סיכון לסוכרת ומחלות לב וכלי דם). המשתתפים נבחרו באקראי להצטרף לשני סבבים של 8 שבועות: בסבב אחד המשתתפים נדרשו לאכול 56 גרם אגוזי מלך (לא צלויים) מידי יום, כחטיף או כתוספת לארוחה, ובסבב השני הקבוצה לא אכלה אגוזים כלל.
המחקר מצא כי בקרב אנשים בעודף משקל שצרכו מידי יום 56 גרם אגוזים, נצפה שיפור משמעותי בתפקוד כלי הדם. כמו כן, ניכר שיפור בלחץ הדם הסיסטולי. לא נצפו שינויים במשקל ובמבנה הגוף.
לדברי ד"ר דיוויד כץ, מנהל המרכז, שינויים ושיפורים בתזונה היומית הם משימה קשה מידי ורבים לא מצליחים לעמוד בה, אולם הוספת מזון היא דרך קלה ונעימה יותר לביצוע. יתירה מזאת, להוספת האגוזים לדיאטה היומית תועלת כפולה: הוספה של מזון מזין ובריא והסרת מזונות שאינם מזינים מהתפריט.