הקטניות מזינות, משביעות ומספקות לגוף הרבה אנרגיה. קבוצת הקטניות כוללת בין השאר שעועית לבנה, עדשים, אפונה יבשה, גרגרי חומוס, פולי סויה וקינואה.
למה כדאי לאכול קטניות?
- הם דלים בשומן ועשירים בנוגדי חמצון (אנטיאוקסידנטים).
- הם עשירים בחלבון ומשמשים מקור טוב לצריכת סיבים תזונתיים.
- הם כוללים רכיבי מזון חיוניים כמו סידן, חומצה פולית, אבץ וסלניום.
- המדד הגליקמי שלהם נמוך.
- הם זולים וקלים להשגה.
- הכנתם אינה כרוכה בהשקעה רבה.
שתפו, עקבו אחרינו וסמנו לייק: