תזונה מערבית מגבירה את הסיכון לסרטן השד

תזונה מערבית מגבירה את הסיכון לסרטן השד

mamogram

 

נשים בעלות עודף משקל שאוכלות דיאטה מערבית עשירה בסוכר ושומן, עלולות לפתח רקמת שד צפופה יותר ולהגביר את הסיכון לסרטן השד. כך על פי תוצאות מחקר שפורסם ב-8 לאוגוסט 2016 בכתב העת Obstetrics and Gynecology.

החוקרים אספו נתונים מלמעלה מ-3,500 נשים שלקחו חלק בתכנית סריקה לאבחון סרטן השד בשנים 2007-2008. הנתונים כללו היסטוריה רפואית אישית ומשפחתית ודיווח אישי על הדיאטה היומית. כמו כן, דרגו החוקרים את דרגת צפיפות רקמת השד כפי שנצפתה בבדיקת הממוגרפיה.

ממצאי המחקר הותאמו לגיל המשתתפות, משקל, מחזור חודשי, עישון, היסטוריה משפחתית, טיפול הורמונלי וצריכת אלכוהול.

החוקרים מצאו כי נשים שאכלו דיאטה מערבית היו בסיכון מוגבר ב-46% לחלות בסרטן השד בהשוואה לנשים שאכלו דיאטה ים-תיכונית. הדיאטה המערבית כוללת מוצרי חלב עתירי שומן (גבינות, חלב, גלידה ועוד), בשרים מעובדים (נקניקים, נקניקיות, המבורגר ועוד), ודגנים (לחם לבן, פסטה ואורז לבן). כמו כן כללה הדיאטה ממתקים, משקאות ממותקים, מזון מהיר (פיצה, צ'יפס) ורטבים (מיונז, קטשופ ועוד).

תזונה ים-תיכונית מאופיינת בצריכה גבוהה של דגים, ירקות, קטניות, תפוחי אדמה מבושלים, פירות, זיתים ושומן צמחי. נשים שהיו בקטגוריה הגבוהה ביותר של דבקות בדיאטה מעין זו היו בסיכון מופחת ב-44% לחלות בסרטן השד בהשוואה לנשים שהיו בקטגוריה הנמוכה ביותר.

לדברי ד"ר סטפני ברניק, ראש המחלקה לאונקולוגיה כירורגית בבית החולים לנוקס היל בניו יורק, צפיפות רקמת השד בממוגרפיה מהווה סיכון מוגבר לסרטן השד אולם לדבריה "דרושים מחקרים נוספים כדי להראות שאין גורם בסיסי שונה הנפוץ בקרב נשים שאוכלות תזונה עשירה בשומן ובמזונות מעובדים. ייתכן שלנשים אלו נטייה פחותה יותר לבצע פעילות גופנית וייתכן וזו הסיבה לצפיפות שנצפתה ברקמת השד. על המחקר להתמקד ספציפית בהשפעת הדיאטה על הצפיפות הממוגרפית ולא מחקר תצפיתי שמסיק מסקנות המבוססות על זיכרון".

שתפו, עקבו אחרינו וסמנו לייק:
Follow by Email
WhatsApp