עצירות

עצירות

[ad#עצירות]

מהם הסימנים לעצירות?  מה גורם לעצירות אצל ילדים?  כיצד מטפלים בעצירות?

מהי עצירות?
עצירות הוא מצב שבו אתה הולך לשירותים (צואה) פחות פעמים ממה שנהגת בעבר, או אם הצואה שלך קשה ויבשה ואתה מתקשה להוציא אותה.
הצואה היא השלב האחרון של תהליך העיכול.תהליך שהתחיל עוד כאשר אכלת את הסנדוויץ' עם הגבינה… לאחר הלעיסה והבליעה, המזון עובר לקיבה. משם הוא עובר למעי הדק, למעי הגס ומשם יוצא החוצה בשירותים כצואה.
כל הפרטים הללו הם חלק ממערכת העיכול שלך. תוך כדי מעבר האוכל במערכת העיכול, הגוף לוקח לעצמו את הנוזלים ואת רכיבי המזון שהוא זקוק להם. שאר המזון, שהגוף אינו זקוק לו, מוצא מן הגוף בצורת צואה.
יש אנשים החושבים שיש להם עצירות מפני שאינם הולכים לשירותים כל יום. אבל כל אחד הוא שונה, יש ילדים שילכו לשירותים 3 פעמים ביום ויש כאלה שיעשו זאת רק 3 פעמים בשבוע… כך שהסימן החשוב לעצירות הוא שינוי במספר הפעמים שהינך רגיל ללכת לשירותים.

מהם הסימנים לעצירות?
מלבד ירידה במספר הפעמים שהיית רגיל ללכת לשירותים, העצירות גם מלווה בהרגשה לא נעימה. הבטן בדרך כלל נפוחה ואתה יושב זמן רב בשירותים ומנסה להוציא בכוח את הצואה, לפעמים עד כדי כאב.
לעיתים, לאחר המאמץ הרב בשירותים, יווצרו מעין קרעים זעירים ליד פתח פי הטבעת ואז אולי גם תבחין בכמה סימני דם על נייר הטואלט.  זאת לא צריכה להיות סיבה לדאגה – הקרעים הקטנים נוצרו בגלל הכוח הרב שהפעלת על פי הטבעת והם ייעלמו לאחר שהעצירות תעבור.

מה גורם לעצירות אצל ילדים?
כמה סיבות שעלולות לגרום לעצירות:
דיאטה לא בריאה. אם המאכלים שאתה אוכל מלאים בשומן ובסוכר ודלים בסיבים תזונתיים – אתה עלול לסבול מעצירות. סיבים תזונתיים – הנמצאים בפירות, ירקות וחיטה מלאה – גורמים לצואה להיות רכה יותר.
לא מספיק פעילות גופנית הפעילות עוזרת למזון לעבור בצורה יעילה במערכת העיכול.  אם אתה מבלה את כל זמנך בישיבה (בבוקר בבית הספר ואחר הצהריים מול הטלביזיה והמחשב…) – הסיכוי לסבול מעצירות הוא גדול יותר.
לא מספיק נוזלים. אם יש לך מספיק נוזלים הגוף גם הצואה תהיה רכה ותוכל לצאת מהגוף בקלות. אם אינך שותה מספיק, הצואה עלולה להיות קשה ויבשה.
לא ללכת לשירותים כמרגישים צורך. פעמים רבות ילדים דוחים את ההליכה לשירותים. לעיתים בגלל שהם נמנעים מלהשתמש בשירותים בבית הספר ומתאפקים עד שמגיעים הביתה, ולעיתים הם עסוקים מידי ודוחים את ההליכה "לאחר כך".  כאשר מתעלמים מהסימנים שהגוף משדר לנו – שזה הזמן ללכת לשירותים, הסיכוי לסבול מעצירות גדל.
לחץ. ילדים שנמצאים בלחץ או בפחד מפני משהו עלולים לפתח עצירות. מצב של לחץ יכול להיגרם מעומס שיעורי בית, מבחנים, דברים שקורים במשפחה, מעבר לישוב אחר ועוד. אם אתה מרגיש בלחץ כזה שתף ברגשות את הוריך או אדם מבוגר שאתה יכול לסמוך עליו.

כיצד מטפלים בעצירות?
אם אתה סובל מעצירות סביר להניח שלא תהיה זקוק לטיפול מיוחד. כל הסיכויים שהעצירות תחלוף ותחזור ללכת לשירותים באותה תדירות בה היית רגיל לעשות זאת בעבר.  במקרה של עצירות שנמשכת זמן רב, יכול להיות שיהיה צורך בביקור אצל הרופא על מנת שירשום לך תרופות להקלה או יחליט לבצע בדיקות נוספות.
במרבית המקרים העצירות חולפת לאחר זמן קצר.
איך אני יכול להקל על העצירות שלי?
הכללים הבאים נכונים למי שיש לו עצירות, ובעצם לכל אחד:
– שתה הרבה מים. זה ימנע מהצואה שלך להיות קשה ויבשה.
– אכול יותר סיבים תזונתיים. פירות, ירקות וחיטה מלאה, כמו שיבולת שועל ופופקורן.
– הרבה בפעילות גופנית. ריצה, הליכה, שחייה ובקיצור כל פעילות שתעשה תקל עליך את העצירות.

שתפו, עקבו אחרינו וסמנו לייק:
Follow by Email
WhatsApp